Meyvəli yaş tort resepti
Tərkibi:
Pandispaniya üçün:
5 yumurta
1 su stəkanı şəkər
1,5 qəhvə fincanı nişasta (küçük fincan)
2 kahve fincanı un (kiçik fincan)
1 qabartma tozu
1 vanil
3 yemək qaşığı duru yağ
2 yemək qaşığı su
Keksi islatmaq üçün:
1 su stəkan süd
Arası üçün:
1 paket sadə krem şanti
banan, kivi, damla şokolad
Üzərini bəzəmək üçün:
Banan, kivi,mandalin
Tortun yanlarına səmək üçün:
tort bəzəyi şokolad
Hazırlanması:
İlk öncə yumurta və şəkəri ağ olana qədər çırpın.
Sonra digər ərzaqları sıra ilə əlavə edib çırpın.
Yağlı kağız sərilmiş soba qabına tökün və 180 dərəcədə isidilmiş 15 dəqiqə qapağını açmadan üzəri çəhrayı olana qədər bişirin.
Soyuduqdan sonra eninə ikiyə kəsin və 1 su stəkanı ssüd ilə keksi isladın.
İçinə krem şantini reseptinə görə çırpın bir qismini ayırın(onu üzərinə istifadə edəcəyik).
Meyvələrdən bir qismini küp küp doğrayın və damla şokoladı da əlavə edin bir qaşıq ilə qarışdırın.
Meyvəli krem şantinin hamısını tortun içinə sürtün.
Digər keksi örtün və ayırdığımız krem şantini bütün torta sürtək.
Kənarlarına da şokolad bəzəyini səpin.
Üzərlərinə meyvələri kəsip bəzəyin.
Ən az yarım gün soyuducuda gözlədərək servis edə bilərsiniz.
Nuş olsun!
Şərhlər: 0
Şərh yaz