Meyvəli xamalı piroq, Meyvəli xamalı piroq hazırlanması, Meyvəli xamalı piroq bişir, Meyvəli xamalı piroq resepti




Ərzaqlar
- Tərkibi:
- 2 yumurta
- 1 su stəkanı şəkər
- 200 qram xama
- ½ su stəkanı duru yağ
- 2 su stəkanı un
- ½ paket qabartma tozu
- 1 paket vanil
- 400-500 qram giləmeyvə
- 1 xörək qaşığı nişasta
Hazırlanması
- Yumurta, vanil və şəkəri mikserlə çalın.
- Üzərinə xama və duru yağı əlavə edin.
- Unla qabartma tozun qarışdırın və yumurtalı qarışığa əlavə edin.
- 22 sm ölçülü soba qabına perqament kağız qoyun və xəmirin yarısın qaba əlavə edin.
- Giləmeyvəni nişasta ilə qarışdırın və çox hissəsin xəmirin üsdünə tökün.
- Üzərinə qalan xəmiri tökün.
- Qalan göləmeyvəni xəmirin üsdünə yayın.
- Əvvəlcədən 180 dərəcə qızdırılmış sobada 40-50 dəqiqə bişirin.
- Bişdikdən sonra üzərinə şəkər pudrası səpə blərsiniz.
15.11.21
71