Qarağatlı-qaymağlı tort, Qarağatlı-qaymağlı tort hazırlanması, Qarağatlı-qaymağlı tort bişir Qarağatlı-qaymağlı tort resepti


Ərzaqlar
- Tərkibi:
- 150 qram peçenye
- ½ paket vanil
- 450 qram qarağat
- 150 qram şəkər
- 400 qram 33%-li qaymağ
- 6 ədəd yumurta
Hazırlanması
- Yumurtanı şəkər və vanillə mikserlə çalın.
- Qaymağı başqa qabda mikserlə çalın.
- Yumurta və qaymağı qarışdırın.
- Bəzək üçün 10 ədəd qarağat kənara qoyun.
- Qalan qarağatı mikserlə pure halına salın. Kremin 1/3 hissəsinə qarağatı əlavə edib qarışdırın.
- 24×24 sm qaba perqament kağız qoyun və peçenyeləri 1 sıra qabın yerinə və yanlarına düzün.
- Ağ kremdən bir az kənara bəzək üçün qoyun. Qalan ağ kremi peçenyelərin üsdünə tökün.
- Üzərinə qarağatlı kremi əlavə edin.
- 1 gecə soyuducuda saxlayn.
- Səhər üsdünə bəzək kimi kremdən yumru sariklər qoyub ortasına qarağat qoya bilərsiniz.
- Yayın isdi havalarında tez hazırlanan dadlı desertdir.
15.11.21
82